Mi a cégeladás menete, mire számíthat?

Cégeladás esetén minden ott kezdődik, hogy az eladó vállalkozás tulajdonosa elhatározza magát amellett, hogy megválik a vállalkozásától. Ezután a következő lépés, hogy miként is kezdjen el a hirdetést, hogyan juttassa a potenciális cégvásárlók, illetve befektetők tudomására azt, hogy eladó a cég.

A #####cégeladás menete leírása pontosan mutatja be, hogy mire számíthat az, aki el szeretné adni a cégét, melyek a legfontosabb teendői, és arról is szó esik, hogyan érdemes a folyamathoz hozzáállni.

A sikeres cégeladás mintegy 20 lépésből áll, ezek közül már kettőt fel is soroltunk azzal, hogy megszületik az elhatározás és a cégtulajdonos megkeresi a megfelelő csatornát a hirdetésre.

A harmadik lépés, hogy a cégtulajdonos tanácsadókat választ, köztük a könyvelő, #### cégeladás ügyvéd és adótanácsadó, illetve további szakemberek, akikre szükség lehet a dolog sikere érdekében.

Az eladási ár meghatározása sem könnyű feladat, azonban a cégeladás szempontjából lényeges részlet, így érdemes kellő időt és energiát rászánni. Ha megvannak a megfelelő tanácsadók, akkor ők segíteni tudnak abban, hogy egy reális, az eladó számára kedvező árat határozhassanak meg a cégeladáshoz.

A cég felkészítése az eladásra szintúgy lényeges és jól megtérülő befektetés, erről sem érdemes megfeledkezni. Ellenőrizni kell, hogy minden dokumentum rendelkezésre áll-e, amire szükség lehet az átvilágítás során. A cégeladás menetéről az Adequit cégeladás portálon olvashat részletesebben.